tiistai 6. syyskuuta 2016

Turvotusta

Edellisessä kirjoituksessa kerrottiin Caleanan mystisestä sairaudesta. Kaula turposi ja neiti vietiin lääkäriin. Syytä turvotukseen ei selvinnyt, mutta kortisoni auttoi. Kaula ei ole enää turvoksissa, mutta oikeassa etutassussa oli jossain vaiheessa turvotusta ja tällä hetkellä turvotus on siirtynyt takajalkaan. Turvotus ei menoa ja meininkiä hidasta, mutta onhan se ikävän näköinen. Huulikin punoittaa aika-ajoin.
 
Aikaisemmin lääkärin kanssa ajattelimme, että turvotus voisi johtua allergiasta. Meillä ei ole tehty suuria muutoksia ruokien suhteen. Olemme kylläkin vaihdelleet viljattomia ja viljallisia kuivanappuloita ja makuna ovat  yleisesti olleet kana, kala, lammas ja jänis. Nyt vaihdoimme kaikki kuivanappulat viljattomaan vaihtoehtoon, mutta sekään ei ole tuottanut tulosta. Tällä hetkellä pannassa ovat sekä viljat, että kana. Harmillista, sillä  meillä kissat rakastavat kanaa. Täytyy ilmeisesti selvittää mysteeri eliminoiden allergian aiheuttajia yksi kerrallaan pois.  
 
 
Googlettamalla sain selville, että kissojen ruoka-aineallergioita voi testata verikokeella, mutta tulokset eivät välttämättä anna luotettavaa tulosta. Onko muilla kokemusta allergiakokeista?
 
Mamma kutsuu mua pusuhuuleksi.
 
Nyt meillä on testissä Canaganin Cat Country Game ja saman merkin Scottish Salmon. Nappuloilla on tyytyväisyystakuu eli jos ruoka ei jostain syystä maistu niin kuittia vastaan pussit voi palauttaa. Meillä on sen verran nirsoa ja Hill'sin Science Planiin tottunutta jengiä, ettei uusien nappuloiden maistuminen ole itsestään selvää.
 
Nyt vaan toivotaan, että allergian aiheuttaja saadaan selville ja turvotusta ei enää ilmene.


4 kommenttia:

 1. Voi pientä turpohuulta!
  Mä muistan, että jossain blogissa joskus kauan sitten joku kertoi, että oli tehty kissalle noi allergiatestit... Pitää kaivella, ja ilmiantaa tänne, jos sattuu löytymään. Jos sieltä sais vaikka jotain vinkkiä testien hyödyllisyydestä.

  VastaaPoista
 2. High five. Meilläkin taistellaan Ilonan ilmeisen ruoka-aineallergian kanssa, mutta tällä hetkellä tilanne näyttää hyvältä. Toivomme teillekin kaikkea parasta ja kärsivällisyyttä! <3

  VastaaPoista
 3. Voi ressua, toivomme, että ratkaisu ja hyvä ruokavalio löytyy pian.

  VastaaPoista
 4. Voi harmi! :( Aika oudon kuuloista allergista turvotusta, jos paikka noin vaihtelee. Ruoka-aineallergiat ei harmillisesti ole luotettavia testattavia, vaan tulos saattaa näyttää negatiivista, vaikka allergiaa olisikin ja toisinpäin. Ainut on testata ruoka-aine kerrallaan ja tähän paras olisi, jos saisit otettua käyttöön mahdollisimmat ns. puhtaat märkäruuat tai raakaruuan. Kuivaruuissa ainesosalista on niin pitkä, että on loppujen lopuksi vaikea määrittää onko oireiden aiheuttaja jokin kasviperäinen vai eläinperäinen ainesosa. Toivottavasti turvotuksen syy selviää! :)

  VastaaPoista