tiistai 26. heinäkuuta 2016

Mystinen sairaus

Ehkäpä sitä olisi halunnut kirjoittaa 200:n blogitekstinsä jostakin muusta aiheesta kuin tämän päivän lääkärireissusta. Noh, meillä on kuitenkin kaikki hyvin. :)


Caleana oli eilen aamulla vaisu ja kakosteli sekä liposkeli huuliaan. Aamukahvia juodessa sai odotella koska se öklöpöklö tulee, mutta eipä tullut. Päivällä neiti nukkui omissa oloissaan, mutta illalla tuli viereen nukkumaan. Tänä aamuna vointi ei ollut kohentunut vaan sain työpäivän aikana viestin, että nyt sitä öklöpöklöä tulee ja moneen eri paikkaan. Ei muuta kuin varaamaan aikaa lääkäriin. Ruoka ja juoma on kuitenkin maistunut (mitä nyt tänään päivällä tuli öklöpöklönä ulos). Ennen lääkärille menoa vesi maistui eikä tullut ulos. Ripuliakaan ei ole ollut.
Töistä tullessani huomasin neidin ala leuassa "heltan" eli turvotusta.

Kattokaa mun kaulaa! Ihan kauhea kaksoisleuka!

Lääkäri totesi: Kliinisessä yleistutkimuksessa Caleana oli pirteä. Sydän- ja hengitysäänet olivat normaalit. Pinnalliset imusolmukkeet normaalit. Abdomenin palpaatio: ei arista. Lämpö normaali. Leuan alla turvotusalue, joka ei arista. 

Lääkäri ei oikein osannut antaa mitään "tuomiota", joten päädyimme ottamaan verikokeet.


 Nekin kuulemma näyttivät ihan hyviltä, joten edelleenkään syy turvotukseen ei selvinnyt.

Se täti perhana pisti mua ja laitto mulle laastarin.
En saanu valita edes väriä!

Caleanalle annettiin kuitenkin pistoksena kortisonia ja tämän päivän osuus antibioottista. Kortisonin tarkoituksena olisi laskea turvotusta. Antibioottia pitäisi antaa kaksi kertaa päivässä viikon ajan, mutta se onkin helpommin sanottu kuin tehty.

Helpottavaa on, että neidille saatiin lääkkeet, mutta vieläkään ei tiedetä varmuudella miksi leuan alaosa on turvonnut. Olisiko ampiainen pistänyt? Kädellä kokeillessa ei kyllä tunnu pistoksen jälkeä eikä hengenahdistustakaan ole ollut. Kaiken lisäksi turvotus tuli vasta tänään.

Suuri mysteeri ei siis selvinnyt, mutta toivottavasti lääkkeillä saadaan potilas pian terveeksi!

5 kommenttia:

 1. Aika hurja heltta! Epäilisin ehkä jonkin ötökän käyneen tuikkaisemassa, mutta mistäpä noita tietää, jotkin jutut vaan jää mysteereiksi.
  200 postausta, onnea niiden johdosta, ja toivotaan paaaaaaljon kirjoituksia lisää!
  -ihminen

  VastaaPoista
 2. Paranemisia Caleana!
  201 on sitten se "juhlajuttu"

  VastaaPoista
 3. Huh. Amppari mullekin tuli ensin mieleen, mutta onpa kyllä salaperäinen juttu! Onneksi Cee voi jo paremmin.

  VastaaPoista
 4. Peukut 2satasesta ja onneksi ei löytynyt mitään hurjaa. Toki olisi kiva, että jotain löytyisi...

  VastaaPoista
 5. Toivottavasti C on alkanut jo paranemaan! :) Kummallinen tapaus, näyttäisi ampparinpistokselta, mutta toisaalta olisiko päässyt syömään jotain sopimatonta kun oksentelut sattui samaan aikaan? Ihmisillä kaulan turpoaminen on yleistä allergisissa reaktioissa, eläimillä kylläkin harvempi.

  VastaaPoista