maanantai 14. huhtikuuta 2014

Rurok 12.4.2014

Tätä oltiin taas odoteltu jopa hieman pelonsekaisin tuntein, sillä edellisestä näyttelystä oli kulunut lähes vuosi. Pentukisat olivat taakse jäänyttä elämää ja vuorossa olisi ensimmäinen isojen tyttöjen kilpailu.
 
Aamu alkoi aikaisin. Pahaa aavistamatta Caleanakin oli jo hyvissä ajoin hereillä. Pientä kummastusta aiheutti kantokopan esiin kaivaminen ja Tomppa päättikin heti kopan nähtyään piiloutua sängyn alle. Jerry vähän ihmetteli, että mitähän nyt tapahtuu. Poikien helpotukseksi neiti kaapattiin syliin ja laitettiin boxiin. Ja näin alkoi tyttöjen matka kohti messukeskusta.
 
Automatka sujui yllättävän rauhallisesti, sillä kommentteja ei pelkääjänpaikalta juurikaan kuulunut. Luulimme olevamme kisapaikalla riittävän ajoissa, mutta samaa mieltä olivat sadat muutkin ihmiset. Jonot lääkärintarkastukseen olivat pitkät ja jotenkin onnistuin löytämään taas sen hitaimman jonon. Caleana olla makoili rentona kopassaan, mutta jossain vaiheessa alkoi jonon liikkumattomuus jo ottaa ihmistä päähän.... Jonossa oli jonkin verran ulkomaalaisia kissoja joiden paperit eivät ilmeisesti olleet ihan kunnossa ja yhteisen kielen puuttuminen lääkärin kanssa aiheutti extra toimenpiteitä ja selvittelyjä. Reilun tunnin odottamisen jälkeen päästiin tarkastukseen ja siitä eteenpäin omalle paikalle.
 
Pientä palautetta oli kuultavissa sturdiin mennessä, mutta sinne neiti linnoittautui seinän viereen mököttämään.  Ostamani huiskakin kiinnosti enemmän naapurin bengalia kuin meidän neitiä.


En kyllä tasan ole esillä vaan makoilen täällä takana


 

Puolen päivän maissa oli sitten meidän vuoro lähteä esittäytymään tuomarille. Tällä kertaa tuomarina toimi hollantilainen Charles Spijker. Minä jännitin mitä tuomarin tapaamisesta mahtaisi tulla, sillä Caleana oli jo esitellyt sähinä ja murina taitojaan. Näin meillä ei yleensä käyttäydytä. Sähinästä ja murinasta pitää huolen lähinnä Jerry, kun Tompan ja Caleanan touhut alkavat olla liian rasittavia. Tuomari oli varsin puhelias ja antoi kissalle paljon aikaa rauhoittua ja asettua pöydälle. Ihminen tästä meinasi enemmänkin hermostua :)
 

Omaa vuoroa odoteltiin mamman sylissä
 

Eipä kestänyt kauaa, kun neiti olikin jo tuomarin hellässä käsittelyssä
Tässä tervehdin tuomaria vaikken hollantia puhu, mutta kaipa se ymmärsi mitä sanoin.
 
 
Mitähän tässä tapahtuu? Tutkitaan lihaksia poskista?


Onks tää joku tuijotuskilpailu?


Tästä ei taidettu tykätä
 
 Kehuja tuli silkkisestä turkista, runsaista täplistä, hännän pituudesta, sulavista linjoista (kastraateilla sulavat linjat eivät ole itsestäänselvyys) lihaksikkaista poskista ja kontrastista! Viime vuonna moitteita tuli liian hailakasta kontrastista, mutta vuodessa on ehtinyt tapahtumaan kummia :) Ainoa hieman negatiivinen mainita tuli pienistä korvista, mutta niitä täällä yritetään kasvattaa.
 
 
Mamman syli olisi ollut Caleanan mielestä turvallisempi paikka kuin tuomarin arvosteltavana.
Eiköhän tää jo riitä
 
Yleisvaikutelma oli siis sweet girl!
 
 
Lopuksi vielä kokovartalo poseeraus tuomarille yhdessä kilpakumppaneiden kanssa.
 
Tässä otetaan jo rennosti

Piti vielä esitellä purukalustoa
 
Näin hieno ruusuke tarttui mukaan.
 
 
Seuraavaa näyttelyreissua on suunniteltu Hyvinkäälle toukokuun lopussa. Kyseessä olisi drive in- näyttely, joka olisi ihan mukava testata, sillä kyllä nämä koko päivän kestävät näyttelyt ovat aika rankkoja. Caleanalla vauhtia tosin kotona riitti, mutta ihminen oli ihan rättiväsynyt päivän seikkailuista. Onneksi samalla sai kulutettua aikaansa messuilla ja kiitos bloggaajapassin jalkoja pääsi leputtamaan lehdistön tiloihin.
 
 
 
 
 
 
 
 
Kiitos Naukulan Mammalle yhdeksästä ensimmäisestä kuvasta! <3
 
 
 
 


8 kommenttia:

 1. Onnea hienosta tuloksesta, tosi komean ruusukkeenkin saitte! :)

  Me oltiin myös Hugon kanssa paikalla mutta ei sijoituttu kovinkaan hyvin. Kilpailija oli kovatasoinen, ja kaiken lisäksi Hugo sai stressireaktiona kuolauskohtauksen eikä siis ollut siksi edustavimmillaan.. Me onnistuttiin myös valitsemaan se kaikista hitain eläinlääkärintarkistusjono ja tuntihan siinä tosiaan meni odotellessa! Meinasi vähän kiire tulla häkin pystytyksessä kun abyt arvostellaan yleensä ensimmäisinä.. :D

  Mäkin mietin tuota Ery-sydin drive-in -näyttelyä jos sinne vielä uskallettaisiin mennä kokeilemaan Hugon kanssa. Pitäisi varmaan ottaa kyllä kissakaveri mukaan sinne niin raukkaa ei pelottaisi niin paljoa.. Vielä on parisen viikkoa aikaa miettiä osallistuuko vai ei!

  VastaaPoista
 2. Voi Hugoa :( Stressaaminen ei ole kyllä mikään ihme, sillä kissoja ja ihmisiä hyrrää ympärillä niin paljon.

  Aluksi luulin, että Hyvinkään näyttely olisi paljon pienempi, mutta kissoja mahtuu vain 50 vähemmän kuin messukeskukseen.... 😯😯

  VastaaPoista
 3. No vähintäänkin sweet girl ja mitkä silmät! Mamma ottaa aina hienoja kuvia :-)

  VastaaPoista
 4. Mukava postaus ja hauskat kuvatekstit :) Onko kissanäyttelyissä mukava käydä? Miten kissan korvia muka saa kasvatettua /:D Erikoiset kriteerit kyllä! Kissanäyttelyt ovat minulle kyllä täyttä utopiaa :D Olisi se kuitenkin kiva joskus kokea...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttelyt on kivoja, tosin aika rankkoja sillä siellä menee koko päivä (paitsi drive in- näyttelyissä vain käydään esittelemässä kissa). Tuomari arvioi kissan ja vertaa sitä rotustandardiin. Ocicateillä pitäisi olla suuremmat korvat kuin mitä Caleanalla on, mutta toivottavasti tulevat vuodet ja kasvu muokkaisi niitä hieman :) Ocicatit saavuttavat täyden mittansa kahteen ikävuoteen mennessä.... vielä on siis aikaa ;)

   Kyllä se minäkin olen aika keltanokka näissä näyttelytouhuissa, mutta onneksi kasvattaja on ollut samoissa näyttelyissä mukana, niin häneltä on saanut paljon neuvoja ja apuja.

   Poista
 5. Hieno tyttö! Ja monipuolinen. Osaa hollantiakin. Ihan varmasti osaa!

  VastaaPoista
 6. On se ihana ♥ Selväti juttelee muuten hollantia tossa yhdessä kuvassa, kielelle tyypillistä kurkkuäännettä siinä muodostetaan ;)

  VastaaPoista