maanantai 26. helmikuuta 2018

Kissojen ihmekasvi idästä

Onko teillä jo testattu matatabia?

Näyttävät aivan puutikuilta


Tiedättekö mitä se on?


Matatabi on aasialaisten kissojen kissanminttu. Ei yrtti kuten kissanminttu vaan joko lehdistä jauhettu tai puun oksista valmistettu kissoja hullaannuttava aine.  Me saimme tätä ihmekasvia Faunatar yhteistyön kautta testattavaksi. 


"Kyseessä on kissanmintun tavoin toimiva myrkytön ja kissaturvallinen kasvi, joka saa kehrääjien karvasukat pyörimään jaloissa ja tuo leikkiin mukavasti uutta säpinää. Suosittelemme kokeilemaan uutuusleluja siitäkin huolimatta, että kissasi ei reagoisi esimerkiksi kissanminttuun näkyvästi – matatabi on aivan oma kasvilajikkeensa, eikä ole sukua kissanmintulle. Voi siis olla, että juuri se aiheuttaa kissassasi innostunutta hyrinää!"
Faunatar


Jerryn nenä havaitsi jo pussin läpi jotain hyvää.

Kiitos nämä minulle.


Tikut ovat pitkäikäisiä sillä vanhaa pintaa kuorimalla saadaan uudet tuoksut esille.

Meillä matatabista tykättiin.

4 kommenttia:

 1. Parasta! Meillä olikin jo postaus tästä ihanuudesta, jota todella rakastetaan :)

  VastaaPoista
 2. Meilläkin on tota! Saatiin Tassulinnasta, ja nyt on tulossa ihan omiakin pätkiä. Meidän ihminen kerto, että tota voi myös käyttää ihmisille erilaisiin vaivoihin hoitona, mut me kyl pureskellaan omamme niin, et ihmiselle ei jää yhtään.
  -P&P

  VastaaPoista
 3. Ooh, noita saa tikkuinakin! Meillä ollu ainoastaan leluina, suosittuina sellaisina ☺

  VastaaPoista
 4. Tikkuja ei ole ollut, mutta parissa lelussa kylläkin. Ei aiheuttanut isompaa reaktiota. Sanoisin, että kissanminttu on edelleen number one huume meillä. :)

  VastaaPoista