tiistai 5. elokuuta 2014

Kissan lääkintä

Tosi mini: punkkipihdit, pinsetit, suojakäsineet, puhdistuspyyhe ja sideharsoa.
Miten te lääkitsette kissanne ja miten se onnistuu?


Tähän mä parkkeerasin mamman syliin, voittajana! No hard feelings mamma, eiks jee.


Meillä on neiti osoittautunut varsin haasteelliseksi tapaukseksi. Promaxia oli tänään enemmän lääkitsijän paidalta kuin lääkitettävän suussa. Näyttelystä saatu ripuli ei ole vielä täysin kukistettu. Ruoka ja juoma maistuu sekä virtaa riittää, joten kotilääkitystä on jatkettu. 
Nutrisalin antamisessa henkilökunta vei voiton. Eihän se litku olisi muuten mennyt, mutta keksin liuottaa herkkuraksuja nesteeseen ja jippii neiti hurahti ansaan :)
Alla ohje pillerin antamiseen, mutta miten näitä tököttejä pitäisi antaa :)Kuinka kissalle annetaan pilleri:

Nosta kissa syliin ja pitele sitä vasemmalla käsivarrellasi kuin pitelisit lasta. Aseta oikea etusormi ja peukalo kissan suun molemmin puolin ja paina hellästi poskia samalla kuin pidät pilleriä oikeassa kädessä. Kun kissa avaa suunsa, pudota pilleri suuhun. Anna kissan sulkea suunsa ja nielaista.

Nosta pilleri lattialta ja kissa sohvan takaa. Pitele kissaa vasemmalla käsivarrellasi ja toista prosessi. Hae kissa makuuhuoneesta ja heitä pehmennyt pilleri pois.Ota uusi pilleri pakkauksesta ja pitele kissaa vasemmalla käsivarrellasi ja pidä kiinni takajaloista lujasti vasemmalla kädelläsi. Pakota kissan leuat auki ja työnnä pilleri suun takaosaan oikealla etusormellasi. Pidä kissan suuta kiinni laskien samalla kymmeneen.

Poimi pilleri akvaariosta ja kissa vaatekaapin päältä. Huuda puoliso sisään pihalta.Polvistu lattialle pitäen kissaa kiilattuna lujasti polviesi väliin pitäen kiinni etu- ja takakäpälistä. Älä välitä kissan matalasta mouruamisesta. Käske puolison pitää kiinni kissan päästä lujasti yhdellä kädellä, samalla kun tunget puista viivoitinta kissan suuhun. Liu'uta pilleri suuhun viivotinta pitkin ja hiero kissan kurkkua voimakkaasti.

Hae kissa verhotangolta ja ota uusi pilleri pakkauksesta. Pistä muistiin uuden viivoittimen osto ja verhojen korjaus. Lakaise rikkoutuneet koriste-esineet takasta ja laita ne syrjään myöhempää liimausta varten.Kääri kissa isoon pyyhkeeseen ja pyydä puolisoasi makaamaan kissan päällä niin, että sen pää juuri ja juuri näkyy puolison kainalon alta. Pistä pilleri mehupillin päähän, pakota kissan suu auki lyijykynällä ja puhalla mehupilliin.

Varmista lääkepaketista, ettei pilleri ole vaarallinen ihmiselle. Juo lasi vettä, että saat maun pois suustasi. Laita laastari puolison käsivarteen ja pese veri pois matosta kylmällä vedellä ja saippualla. Hae kissa naapurin halkoliiteristä.

Ota uusi pilleri. Laita kissa kaappiin ja sulje ovet kaulan kohdalta niin että pää jää näkyviin. Pakota suu auki jälkiruokalusikalla. Ammu pilleri kissan kurkkuun kumirenksulla.

Hae ruuvimeisseli työkalupakista ja kiinnitä ovi takaisin saranoilleen. Laita kylmäkompressi poskellesi ja tarkista rokotuskortistasi viimeisen jäykkäkouristusrokotuksen päivämäärä. Heitä T-paita roskiin ja hae toinen paita makuuhuoneesta. Soita palokunta hakemaan kissa puusta tien toiselta puolelta. Pyydä anteeksi naapurilta, joka törmäsi aitaan väistäessään kissaa.

Ota viimeinen pilleri paketista. Sido kissan etu- ja takakäpälät yhteen puutarhalangalla ja sido se kiinni ruokapöydän jalkaan. Etsi paksut näppylähanskat vajasta. Pakota kissan suu auki pienellä jakoavaimella.Työnnä pilleri suuhun ja iso fileepihvinpala perään. Pidä päätä pystyasennossa ja kaada puoli litraa vettä kurkkuun jotta pilleri huuhtoutuu alas.

Pyydä puolisoa viemään sinut ensiapuun ja istu rauhallisesti hiljaa kun tohtori tikkaa sormesi ja käsivartesi sekä poistaa pillerin jämät oikeasta silmästäsi. Poikkea matkalla huonekalukauppaan ostamaan uusi pöytä.

Soita eläinlääkärille ja pyydä kotikäyntiä.

Tätä testattiin Jerryn kohdalla, mutta ei onnistuttu hämäämään.


Kuinka koiralle annetaan pilleri:
 
1. Kiedo pilleri pekoniin.
2. Se siitä.11 kommenttia:

 1. Meillä taitaakin olla koiria kun pillerin anto menee meillä tuon ohjeen mukaan, paitsi että pekonin tilalla on saunapalvikinkkua joka on kissojen suurinta herkkua. :D

  VastaaPoista
 2. Hih hih, koittakaapa vain antaa meille pillereitä :-D Meillä on samanlainen ensiapu pussi mukana matkoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kyllä kumma kun kaksi henkilökunnan jäsentä ei saa yhtä kissaa lääkittyä ;)

   Poista
 3. Bwaha, hieno tuo ohje! :D Meillä sekoitetaan lääkkeet joko ruokaan tai juotetaan ruiskulla, jolloin kissa otetaan selälleen syliin (niin että selkä on rintaa vasten), ruisku nitkutetaan hampaiden väliin ja purskautus. Päätä pidetään tarpeen tullen paikallaan. Yleensä nämä on menneet meillä ongelmitta.

  VastaaPoista
 4. Apuri on hyvä olla olemassa. Ainakin henkisenä tukena jos ei muuten!

  VastaaPoista
 5. Toivottavasti vatsavaivat helpottavat pian! Lääkitseminen ei ole kivaa.

  VastaaPoista
 6. Tiedän NIIN tunteen! Pari ensimmäistä kertaa mennee kuin vettä vaan, mutta kun Kattimus oppii, mitä on tulossa kerta kerralta operaatio hankaloituu!
  Meillä riplan taltuttamiseen näyttää toimivan parhaiten Inupekt Forte. Pariin päivään ei ole märkiä pieruja lootasta kuulunut. :) Ja tuon voi myös jauhaa lusikoiden välissä ja sekoittaa esim. HYLA smetanaan, jolloin se uppoaa kuin väärä raha herkkuna. :P

  VastaaPoista
 7. Haha! Mä sain harjoitella Mustalla milloin minkäkin pillerin antamista. Sujui lopulta ihan vain plop. Nyt Harmaahan aloitti kortisonikuurin aamulla ja ainakin eka pilleri meni samalla Musta-kaavalla: kissa pyyhkeen sisään, suu auki, pilleri kohti luukun takaseinää ja nielaisu. Nyt kaikki toivomaan että loput kuurista menee yhtä hyin!

  VastaaPoista
 8. Aptus Attapectin on meillä auttanut ripuliin (jota ei onneksi ole ollut usein) Se on hyvä siitä, että pillerin voi liettää veteen ja antaa ruiskulla. Meillä syödään Multicattia päivittäin; kissa syliin ja pilleri kurkkuun. Myös kalaöljy menee vain ruiskulla kurkkuun tuuppaamalla. E-pillerit meni helpolla, matokuurit aiheuttaa suurimmat väristykset ja kiemurtelut. Tässä oiva vinkki pillerinpiilotukseen:
  https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/t1.0-9/p720x720/1385560_10201759812669196_1279516777_n.jpg
  Meillä ainakin tuo kyseinen kissanminttu on aina superherkku :)

  VastaaPoista
 9. Paljon, paljon naurua :) Meillä ei onneksi jouduta tappelemaan kuin kahdesti vuodessa matolääkkeen kanssa. Alkuun se on aika... kiinnostavaa, mutta yleensä kolmas päivä sujuu jo ongelmitta.

  VastaaPoista
 10. :D
  Pyrimme ottamaan kaikki lääkitykset eläinlääkärin antamana pistoksena.
  Loishäädöt valeluliuoksena niskaan. Vain vitamiinipilleri menee herkkuraksujen seassa jos sitä on säilytetty raksupurkissa. Koirien kanssa on yksinkertaisempaa.

  VastaaPoista