maanantai 17. huhtikuuta 2017

Aamuiset ykät

Kissat eivät ole paljoakaan ykäillyt. Siksi heräsikin ihmettely, kun Tomppa on joinain aamuina oksentanut kirkasta nestettä. Ruokaa, kissanruohoa tai karvoja ei oksun mukana ole tullut. Maalaisjärjellä pähkäiltynä mietimme, että syökö kaveri öisin laisinkaan. Syömättömyys ei ole normaalia, koska herra juoksee aina keittiöön perässä kerjäämään ruokaa. 

En syö, hyi!


Öisin meillä on avoinna raksubaari ja Caleanan allergiasta johtuen olemme tarjoilleet kaikille hypoallergisia napuja. Yliopiston apteekista olemme bonganneet ainakin kolmen eri merkin allergiaruokaa (Trovet, Hill's ja Royal Canin). Hill's on takuuvarma herkku, mutta jatkuvasti syötynä siihen tulee varmaankin ennenpitkää kyllästymään. Toisena vaihtoehtona kokeilimme Trovetia. Merkillä on kahta eri makuvaihtoehtoa hyporuokaan, joka kuulosti hyvältä vaihtelulta. Tätä nappulaa kyllä syötiin, mutta ei yhtä hyvin kuin Hill'siä. Kolmantena kokeilimme Royal Caninia. Luulimme, että nappula maistuu (ei tosin yhtä hyvin kuin Hill's). Caleana ja Jerry siis Royalia söi, mutta Tomppa ei. Kirkkaan nesteen oksentelu johtuu siis mitä ilmeisimmin syömättömyydestä ja tyhjästä vatsasta. Viime yönä vaihtui merkki takaisin herkku Hill'siin ja oksentelua ei ole enää ollut. Voi pientä Tomppaa!!


Apteekista mukaan tarttui myös matolääkkeet, tällä kertaa tabletteina. Tahna päätyy varsinkin Caleanan kohdalla aina seinään tai henkilökunnan vaatteille, joten totesimme tablettien olevan siistimmin annettavissa. Tabletit jaettiin kahtia ja piilotettiin herkkutikkujen sisälle. Juoni paljastui heti. Herkkutikuista piti muovata pyöreät pallot, jotta lääkkeen sai paremmin upotettua piiloon. Pari kertaa herkkupallot syötiin ja tabletit syljettiin ulos, mutta väitän silti tämän tavan olevan tahnaa parempi.


3 kommenttia:

  1. Oi voi, toivottavasti oksut on ja pysyy poissa!

    VastaaPoista
  2. Voi ei, mutta hyvä että syy löytyi. :D

    VastaaPoista
  3. Oli kivaa treffata tänään yhteisen kissafanituksen merkeissä ja onpahan teillä ihanat kissat. Edesmennyt Senni kisumme oli juuri tuollainen hurmaava punaraidallinen kaunotar.

    Kivaa kesän jatkoa :)

    VastaaPoista