maanantai 25. elokuuta 2014

Miss Very Strong Personality

RUROK 23.-24.8.2014

 
Huh, mikä viikonloppu! Mistähän sitä aloittaisi....
 
Lauantai
 
Edellisenä iltana laitettiin jälleen kaikki näyttelytavarat valmiiksi. Yöllä herätessäni huomasin, että kärryt olivat saaneet ilmeisesti näyttelyistä unelmoivan nukkujan.
 
 
Aamulla "oikea" kärryjen käyttäjä oli kopioinut Tompan yöpymispaikkaa.
 
 
Tässä vaiheessa tuuletin jo riemuissani, että ehkäpä tällä kertaa retki onnistuu kärryihin sopivan oikean kopan kanssa. No, eihän se nyt ihan niin sitten mennyt ja jouduimme jälleen kääntymään suunnitelma B:n puoleen. Kantokoppa tilalle ja menoksi.
 
Euro-tyylinen näyttelymuoto oli meille aivan uusi tuttavuus. Onneksi luin asiasta etukäteen, ettei paikan päällä tarvinnut ihmetellä. Ostin siis Caleanalle euro-näyttelyyn soveltuvat verhot. Neiti vietti aikaansa siis pinkissä pääkallopesässä :)
 
 
Joku mainitsikin, että on kyllä niin Caleanan näköiset verhot....
 
Tuomarointia saatiin jälleen odotella pitkälle iltapäivään. Aamupäivällä oli siis hyvää aikaa tutustua myyntikojujen tarjontaan. Shoppaillessa törmäsin myös hieman kissanäyttelyistä poikkeavaan eläimeen, hyvänmielen alpakkaan Herra Morrisoniin
 
 
Vihdoin päästiin tuomarointiin. Tuomarina toimi erittäin kokenut Jarmo Räihä. Caleanalla oli tunnetusti jälleen aika paljon kommentoitavaa puhelias kun on. Räihä puhui hyvin hiljaa ja mielestäni vähän, joten en oikein saanut selvää mitä mieltä hän neidistä oli. Värin parhaan arvosteluun pääsimme kahden muun ocicatin kanssa. Kilpakumppanit olivat todella hyvännäköisiä kissoja, joten en tästä VP- valinnasta ihan hirveästi odottanut. Pääasia oli kuitenkin, että ensimmäinen sertti tuli luokassa 8. Räihä siinä tarkasteli kissoja arvioiden, kuka heistä olisi värin paras. Ensimmäiselle vastustajalle tuomari totesi, että väritys oli hänen mielestään liian lämmin ja Caleana oli enemmän suklaatäplikäs, kuten kuuluukin olla. Jippii, emme siis pudonneet ensimmäisenä! Neiti vei ensimmäisen erän. Toisella kilpakumppanilla oli todella hyvä kontrasti, mutta Räihän mielestä karva oli liian pitkä eli Caleana sai värin parhaan tittelin loistavan turkin ja etenkin sen vartalonmyötäisuuden johdosta. Tämä oli siis jotain uskomatonta! Ensimmäinen VP neidille.
 
Jes, tuomarointi oli nyt ohi ja lupasinkin, että nyt neiti saisi sitten loppu päivän viettää pääkallo-pesässään. Vein kissan häkkiin ja palasin kuuntelemaan tuomarin paras- valintaa. Tässä näyttelyssä oli mielestäni ongelmana, että assistentit eivät laittaneet TP-valintoihin päässeitä kissoja mitenkään näkyvään paikkaan, vaan korvatarkkana sai kuunnella mitä tuomari tai assistentti sanoo. Yllätyksekseni huomasin, että Caleanan numero oli merkitty kastraatti naaraiden valintaan, sillä en todellakaan ollut kuullut asiasta tuomarin arvostelussa. Onneksi siis palasin katsomaan miten tuomarointi jatkui. 
 
Eipä siinä siis kauaa kulunut, kun neiti oli mamman lupauksesta huolimatta jälleen tuomarin arvosteltavana. Kiroilu jatkui taas. Sitten tapahtui kyllä se mitä en olisi ikinä uskonut ja löi minut kyllä aivan ällikällä. Jarmo Räihä nosti kissan ilmaan ja valitsi Caleanan tuomarin parhaaksi kissaksi ja kilpailu jatkui paneeliin asti!
 
Arvostelutulos oli siis EX1 CAPIB BIV NOM. Tässä vaiheessa meinasi henkilökunnan jäsen jo pyörtyä.... Jälkeenpäin olen miettinyt, että liekö syy menestykseen ollut hyvänmielen alpakka Morrisonin tekosia :)
 
Grande finale ei tuonut menestystä, mutta sehän ei meitä haitannut. Caleana oli jo saavuttanut jotain mitä emme edes osanneet odottaa.

Hei tyttö, vie mut välittömästi mamman luokse!!! 

 

Etkö sä tajuu, ettei tommoset huiskat mua kiinnosta!


No tuijotetaan sit!

 
Hei jäbä! Laske mut alas.
 
Meikäläisellä tärisi kädet tässä vaiheessa niin paljon, että kiitokset Naukulan mammalle tämän historiallisen hetken taltioinnista!
 
 
Sunnuntai
 
Caleana päätti jo heti aamulla häkkiin joutuessaan, että hän ei ole tänään esittäytymistuulella.
 
Nyt saat mamma esitellä ihan ittees, mä oon nyt piilossa!


 
Päivän mittaan neitikin suvaitsi tulla esille.
 
Niin, oliko sulla jotain asiaakin?
Tuomarina oli Anna Wilczek ja hän kertoi ajatuksiaan kissasta selkeästi ja kuuluvalla äänellä, jotta tiesin missä mennään. Turkista tuli jälleen hyvää palautetta ja onkin kirjoitettu arvosteluseteliin oikein isolla SUPER! Neidin tavaramerkkiä kiroilua ja murinaa ei onnistunut tämäkään tuomari poistamaan vaikka kyllä hän kovasti yritti ymmärtää, että nyt ottaa päähän :) Niinpä tuomari totesikin hymiön kera yleisvaikutelmaksi Very strong personality :) Joo, se on kyllä kotonakin huomattu, ettei tämä tyttö ole mikään piece of cake ja oma tahto on valtava. Sertti tuli, jota olimmekin hakemassa.
 
Viikonlopun saalis oli siis kaksi serttiä, mitali VP valinnasta ja palkinto TP- valinnasta. Huh heijaa!
 
 
Kaksi serttiä kotimaasta tarkoittaa nyt sitä, että kilpailut Suomessa ovat hetken pannassa, sillä kolmas sertti pitäisi hakea ulkomailta. Kasvattajan kanssa olemmekin alustavasti suunnitelleet kisa-matkaa  Tallinnaan marraskuussa.
 
 


12 kommenttia:

 1. Onnittelut hyvästä nly-menestyksestä! Lahden takana ehkä nähdään taas! T:toinen sertijumia poteva.

  VastaaPoista
 2. Wau! Miltä Caleana nyt tuntuu, kun olet ollut noin voitokas?

  VastaaPoista
 3. Onnea upeasta nlyviikonlopusta! :)

  VastaaPoista
 4. Onnittelut menestyksestä kauneuskilpailussa!

  VastaaPoista
 5. Onnea Caleanalle ja emännälleen hienoista näyttelysaavutuksista!

  VastaaPoista
 6. Oltais kyllä Sulon kanssa pyörrytty, jos Caleanan sijaan naapurustoon olisikin tullut Tomppa! Onnea hienosta menestyksestä! Olette sen ansainneet ♥

  VastaaPoista
 7. Onnittelut Caleanalle (ja emännällekin :D)!

  VastaaPoista
 8. Onnea menestyksestä ! Kyllä diiva saa vähän kiroillakin, kun on kumminkin laatudaami ;)

  VastaaPoista