maanantai 25. elokuuta 2014

Miss Very Strong Personality

RUROK 23.-24.8.2014

 
Huh, mikä viikonloppu! Mistähän sitä aloittaisi....
 
Lauantai
 
Edellisenä iltana laitettiin jälleen kaikki näyttelytavarat valmiiksi. Yöllä herätessäni huomasin, että kärryt olivat saaneet ilmeisesti näyttelyistä unelmoivan nukkujan.
 
 
Aamulla "oikea" kärryjen käyttäjä oli kopioinut Tompan yöpymispaikkaa.
 
 
Tässä vaiheessa tuuletin jo riemuissani, että ehkäpä tällä kertaa retki onnistuu kärryihin sopivan oikean kopan kanssa. No, eihän se nyt ihan niin sitten mennyt ja jouduimme jälleen kääntymään suunnitelma B:n puoleen. Kantokoppa tilalle ja menoksi.
 
Euro-tyylinen näyttelymuoto oli meille aivan uusi tuttavuus. Onneksi luin asiasta etukäteen, ettei paikan päällä tarvinnut ihmetellä. Ostin siis Caleanalle euro-näyttelyyn soveltuvat verhot. Neiti vietti aikaansa siis pinkissä pääkallopesässä :)
 
 
Joku mainitsikin, että on kyllä niin Caleanan näköiset verhot....
 
Tuomarointia saatiin jälleen odotella pitkälle iltapäivään. Aamupäivällä oli siis hyvää aikaa tutustua myyntikojujen tarjontaan. Shoppaillessa törmäsin myös hieman kissanäyttelyistä poikkeavaan eläimeen, hyvänmielen alpakkaan Herra Morrisoniin
 
 
Vihdoin päästiin tuomarointiin. Tuomarina toimi erittäin kokenut Jarmo Räihä. Caleanalla oli tunnetusti jälleen aika paljon kommentoitavaa puhelias kun on. Räihä puhui hyvin hiljaa ja mielestäni vähän, joten en oikein saanut selvää mitä mieltä hän neidistä oli. Värin parhaan arvosteluun pääsimme kahden muun ocicatin kanssa. Kilpakumppanit olivat todella hyvännäköisiä kissoja, joten en tästä VP- valinnasta ihan hirveästi odottanut. Pääasia oli kuitenkin, että ensimmäinen sertti tuli luokassa 8. Räihä siinä tarkasteli kissoja arvioiden, kuka heistä olisi värin paras. Ensimmäiselle vastustajalle tuomari totesi, että väritys oli hänen mielestään liian lämmin ja Caleana oli enemmän suklaatäplikäs, kuten kuuluukin olla. Jippii, emme siis pudonneet ensimmäisenä! Neiti vei ensimmäisen erän. Toisella kilpakumppanilla oli todella hyvä kontrasti, mutta Räihän mielestä karva oli liian pitkä eli Caleana sai värin parhaan tittelin loistavan turkin ja etenkin sen vartalonmyötäisuuden johdosta. Tämä oli siis jotain uskomatonta! Ensimmäinen VP neidille.
 
Jes, tuomarointi oli nyt ohi ja lupasinkin, että nyt neiti saisi sitten loppu päivän viettää pääkallo-pesässään. Vein kissan häkkiin ja palasin kuuntelemaan tuomarin paras- valintaa. Tässä näyttelyssä oli mielestäni ongelmana, että assistentit eivät laittaneet TP-valintoihin päässeitä kissoja mitenkään näkyvään paikkaan, vaan korvatarkkana sai kuunnella mitä tuomari tai assistentti sanoo. Yllätyksekseni huomasin, että Caleanan numero oli merkitty kastraatti naaraiden valintaan, sillä en todellakaan ollut kuullut asiasta tuomarin arvostelussa. Onneksi siis palasin katsomaan miten tuomarointi jatkui. 
 
Eipä siinä siis kauaa kulunut, kun neiti oli mamman lupauksesta huolimatta jälleen tuomarin arvosteltavana. Kiroilu jatkui taas. Sitten tapahtui kyllä se mitä en olisi ikinä uskonut ja löi minut kyllä aivan ällikällä. Jarmo Räihä nosti kissan ilmaan ja valitsi Caleanan tuomarin parhaaksi kissaksi ja kilpailu jatkui paneeliin asti!
 
Arvostelutulos oli siis EX1 CAPIB BIV NOM. Tässä vaiheessa meinasi henkilökunnan jäsen jo pyörtyä.... Jälkeenpäin olen miettinyt, että liekö syy menestykseen ollut hyvänmielen alpakka Morrisonin tekosia :)
 
Grande finale ei tuonut menestystä, mutta sehän ei meitä haitannut. Caleana oli jo saavuttanut jotain mitä emme edes osanneet odottaa.

Hei tyttö, vie mut välittömästi mamman luokse!!! 

 

Etkö sä tajuu, ettei tommoset huiskat mua kiinnosta!


No tuijotetaan sit!

 
Hei jäbä! Laske mut alas.
 
Meikäläisellä tärisi kädet tässä vaiheessa niin paljon, että kiitokset Naukulan mammalle tämän historiallisen hetken taltioinnista!
 
 
Sunnuntai
 
Caleana päätti jo heti aamulla häkkiin joutuessaan, että hän ei ole tänään esittäytymistuulella.
 
Nyt saat mamma esitellä ihan ittees, mä oon nyt piilossa!


 
Päivän mittaan neitikin suvaitsi tulla esille.
 
Niin, oliko sulla jotain asiaakin?
Tuomarina oli Anna Wilczek ja hän kertoi ajatuksiaan kissasta selkeästi ja kuuluvalla äänellä, jotta tiesin missä mennään. Turkista tuli jälleen hyvää palautetta ja onkin kirjoitettu arvosteluseteliin oikein isolla SUPER! Neidin tavaramerkkiä kiroilua ja murinaa ei onnistunut tämäkään tuomari poistamaan vaikka kyllä hän kovasti yritti ymmärtää, että nyt ottaa päähän :) Niinpä tuomari totesikin hymiön kera yleisvaikutelmaksi Very strong personality :) Joo, se on kyllä kotonakin huomattu, ettei tämä tyttö ole mikään piece of cake ja oma tahto on valtava. Sertti tuli, jota olimmekin hakemassa.
 
Viikonlopun saalis oli siis kaksi serttiä, mitali VP valinnasta ja palkinto TP- valinnasta. Huh heijaa!
 
 
Kaksi serttiä kotimaasta tarkoittaa nyt sitä, että kilpailut Suomessa ovat hetken pannassa, sillä kolmas sertti pitäisi hakea ulkomailta. Kasvattajan kanssa olemmekin alustavasti suunnitelleet kisa-matkaa  Tallinnaan marraskuussa.
 
 


tiistai 5. elokuuta 2014

Kissan lääkintä

Tosi mini: punkkipihdit, pinsetit, suojakäsineet, puhdistuspyyhe ja sideharsoa.




Miten te lääkitsette kissanne ja miten se onnistuu?


Tähän mä parkkeerasin mamman syliin, voittajana! No hard feelings mamma, eiks jee.


Meillä on neiti osoittautunut varsin haasteelliseksi tapaukseksi. Promaxia oli tänään enemmän lääkitsijän paidalta kuin lääkitettävän suussa. Näyttelystä saatu ripuli ei ole vielä täysin kukistettu. Ruoka ja juoma maistuu sekä virtaa riittää, joten kotilääkitystä on jatkettu. 




Nutrisalin antamisessa henkilökunta vei voiton. Eihän se litku olisi muuten mennyt, mutta keksin liuottaa herkkuraksuja nesteeseen ja jippii neiti hurahti ansaan :)




Alla ohje pillerin antamiseen, mutta miten näitä tököttejä pitäisi antaa :)



Kuinka kissalle annetaan pilleri:

Nosta kissa syliin ja pitele sitä vasemmalla käsivarrellasi kuin pitelisit lasta. Aseta oikea etusormi ja peukalo kissan suun molemmin puolin ja paina hellästi poskia samalla kuin pidät pilleriä oikeassa kädessä. Kun kissa avaa suunsa, pudota pilleri suuhun. Anna kissan sulkea suunsa ja nielaista.

Nosta pilleri lattialta ja kissa sohvan takaa. Pitele kissaa vasemmalla käsivarrellasi ja toista prosessi. Hae kissa makuuhuoneesta ja heitä pehmennyt pilleri pois.Ota uusi pilleri pakkauksesta ja pitele kissaa vasemmalla käsivarrellasi ja pidä kiinni takajaloista lujasti vasemmalla kädelläsi. Pakota kissan leuat auki ja työnnä pilleri suun takaosaan oikealla etusormellasi. Pidä kissan suuta kiinni laskien samalla kymmeneen.

Poimi pilleri akvaariosta ja kissa vaatekaapin päältä. Huuda puoliso sisään pihalta.Polvistu lattialle pitäen kissaa kiilattuna lujasti polviesi väliin pitäen kiinni etu- ja takakäpälistä. Älä välitä kissan matalasta mouruamisesta. Käske puolison pitää kiinni kissan päästä lujasti yhdellä kädellä, samalla kun tunget puista viivoitinta kissan suuhun. Liu'uta pilleri suuhun viivotinta pitkin ja hiero kissan kurkkua voimakkaasti.

Hae kissa verhotangolta ja ota uusi pilleri pakkauksesta. Pistä muistiin uuden viivoittimen osto ja verhojen korjaus. Lakaise rikkoutuneet koriste-esineet takasta ja laita ne syrjään myöhempää liimausta varten.Kääri kissa isoon pyyhkeeseen ja pyydä puolisoasi makaamaan kissan päällä niin, että sen pää juuri ja juuri näkyy puolison kainalon alta. Pistä pilleri mehupillin päähän, pakota kissan suu auki lyijykynällä ja puhalla mehupilliin.

Varmista lääkepaketista, ettei pilleri ole vaarallinen ihmiselle. Juo lasi vettä, että saat maun pois suustasi. Laita laastari puolison käsivarteen ja pese veri pois matosta kylmällä vedellä ja saippualla. Hae kissa naapurin halkoliiteristä.

Ota uusi pilleri. Laita kissa kaappiin ja sulje ovet kaulan kohdalta niin että pää jää näkyviin. Pakota suu auki jälkiruokalusikalla. Ammu pilleri kissan kurkkuun kumirenksulla.

Hae ruuvimeisseli työkalupakista ja kiinnitä ovi takaisin saranoilleen. Laita kylmäkompressi poskellesi ja tarkista rokotuskortistasi viimeisen jäykkäkouristusrokotuksen päivämäärä. Heitä T-paita roskiin ja hae toinen paita makuuhuoneesta. Soita palokunta hakemaan kissa puusta tien toiselta puolelta. Pyydä anteeksi naapurilta, joka törmäsi aitaan väistäessään kissaa.

Ota viimeinen pilleri paketista. Sido kissan etu- ja takakäpälät yhteen puutarhalangalla ja sido se kiinni ruokapöydän jalkaan. Etsi paksut näppylähanskat vajasta. Pakota kissan suu auki pienellä jakoavaimella.Työnnä pilleri suuhun ja iso fileepihvinpala perään. Pidä päätä pystyasennossa ja kaada puoli litraa vettä kurkkuun jotta pilleri huuhtoutuu alas.

Pyydä puolisoa viemään sinut ensiapuun ja istu rauhallisesti hiljaa kun tohtori tikkaa sormesi ja käsivartesi sekä poistaa pillerin jämät oikeasta silmästäsi. Poikkea matkalla huonekalukauppaan ostamaan uusi pöytä.

Soita eläinlääkärille ja pyydä kotikäyntiä.

Tätä testattiin Jerryn kohdalla, mutta ei onnistuttu hämäämään.


Kuinka koiralle annetaan pilleri:
 
1. Kiedo pilleri pekoniin.
2. Se siitä.



sunnuntai 3. elokuuta 2014

Hullut kissanaiset ry



Hullut kissanaiset ry  kuvasti meitä kissabloggareita tämän päiväisellä blogitapaamisella Korkeasaaressa. Missähän sitä vietettiin eniten aikaa.... noh, Kissalaaksossa tietenkin :) 

Hei, katso! Voi miten ihania! Kis, kis! Äkkiä tänne, täällä on leijonan pentuja! Siinä ehkä yleisimmät huudahdukset tänään.

Tuli nähtyä suloiset leijonan pennut, tiikerin ruokinta,  metsäkissa, Amurinleopardi ja Manuli (aivan uusituttavuus sillä en ollut moisesta otuksesta ennen kuullutkaan). Lämmin ilma sai nämä kissapedotkin ottamaan iisisti kotikissojen tapaan. Leijonavauvat lepäilivät varjossa emonsa kanssa retkemme alkuvaiheessa, mutta loppupuolella innostuivat leikkimään mammansa tarkkailessa tilannetta. 
Tiikeri lepäilee


Metsäkissa on kuin kotikissa

Opastaulusta napattu kuva, kun ei aidosta saanut kunnon kuvaa.

Hiekkakissa


Onhan Korkeasaaressa myös muitakin eläimiä kuin kissoja, joten matka jatkui kohti karhulinnaa. 

Otsollakin oli hiki ja taisi poseeraaminenkin jo väsyttää.

Riikinkukko on myös kestosuosikki. Tällä kertaa ei nähty kuinka mahtava pyrstö olisi ollut.

Kamelit olivat saaneet kesäkuussa naisvieraita Saksasta asti. Ei hirveästi neidin kosiskelut tätä herraa kiinnostanut.

Korkeasaaren ikonit, riikinkukko ja pukki-patsas.

Huh, mikä päivä! Lämmin sää ja eläinten katselu vei kyllä  voimat. Kiitos kaikille mukana olleille ihanasta päivästä! Oli mukava tavata ilman nimimerkkejä :)

Lopuksi vielä kaupasta tarttui matkamuisto mukaan. Crazy cat ladylle lisää kissoja taulun mukana. 

Erittäin uhanalainen amurinleopardi (Panthera pardus orienralis) elää Amurin alueella Siperiassa. Tätä kaunista eläintä uhkaa salametsästys, metsäpalot sekä elinalueiden kaventuminen. Korkeasaaren eläintarha osallistuu amurinleopardin suojeluohjelmaan.